Menu

Bijuteriile, în special cele lucrate manual, sunt piese de purtat cu dragoste si de protejat cu constientă si constiinciozitate. Pentru a le asigură o viată indelungată, evitati contactul cu suprafete abrazive, transpiratie, produse cosmetice sau produse chimice si, dacă este necesar, curătati-le cu o carpă moale sau cu un produs adecvat.

ARGINT

Datorită compozitiei sale, argintul are tendinta de a se oxida în contact cu aerul. Acest proces este natural si inevitabil, dar poate fi încetinit dacă vă protejati bijuteriile si le tineti separate unele de celelalte, dacă indepărtati bijuteriile atunci când va spălati pe mâini sau în situatii similare, dacă împiedicati contactul lor cu substante chimice, produse de curătare sau alte elemente abrazive.

CUPRU SI ALAMĂ

Cu o si mai pronuntată tendinta de oxidare decât argintul, alama si cuprul se curată cu o carpă pentru lustru sau cu un produs adecvat.

FINISAJE

Pentru a restaura luciul pieselor de argint, puteti utiliza o carpă pentru lustru, un produs adecvat sau puteti apela la un profesionist pentru a obtine rezultate mai eficiente. Purtarea în  contact direct cu pielea (mai ales în cazul inelelor) tinde să sporească luminozitatea bijuteriei, chiar dacă are un finisaj mat.

OXIDAREA

Pentru a mentine mai mult timp stratul de oxid, evitati spălarea bijuteriilor si nu le frecati niciodată. Patina obtinută prin oxidare este temporară.

METODE DE CURĂTARE – A SE UTILIZA LA DOMICILIU

Luminozitatea argintului poate fi recuperată utilizând o periută de dinti moale cu putină pastă de dinti. De asemenea, se pot elimină petele de pe suprafata sa în acelasi mod. Pentru a recupera finisajul lucios al unei piese, puteti folosi cu grijă o perie de alamă adecvată, periind piesa mereu în aceeasi directie sub apă – oxidarea naturală va fi inlocuită de strălucire si piesa îsi va recupera aspectul initial. Dar nu ar trebui să utilizati aceste metode pentru piese tratate cu oxid sau placate.

Visit Us On Facebook